Laatste onderwerpen
» CA Romulo
di 20 maa - 18:19 van Harriet

» VF - Kattenkolonie
di 20 maa - 16:56 van Isabel

» VF - Trapi
di 20 maa - 16:44 van Isabel

» VF - Mia
di 20 maa - 16:24 van Isabel

» VF- Mami
di 20 maa - 15:57 van Isabel

» VF - Luna
di 20 maa - 15:55 van Isabel

» VF - Mambru
di 20 maa - 15:53 van Isabel

» VF - Eva
di 20 maa - 14:14 van Isabel

» CA Peggy
di 20 maa - 12:41 van Tanja

» vaccinaties ziekte van weil voor MC
di 20 maa - 12:01 van Harriet

» wat is het beschermingsproject.
di 20 maa - 11:51 van Harriet

» KH Salome
di 20 maa - 11:07 van Harriet

» Canis y Felis - Pup Boyle en Marionette
di 20 maa - 10:13 van Harriet

» 18 maart - Opbouwen pallets
di 20 maa - 10:11 van Harriet

» El Campo
di 20 maa - 10:06 van Harriet

» VF Sultan
di 20 maa - 9:18 van Harriet

» VF - Camper
di 20 maa - 9:04 van Harriet

» Canis y Felis - Speeltijd
za 17 maa - 9:55 van Harriet

» 9 Feb - 2 pallets aangekomen bij Canis y Felis
za 17 maa - 9:48 van Harriet

» Templex dozen voor Canis y Felis
za 17 maa - 9:47 van Harriet

» Canis - Golfo
di 13 maa - 13:21 van Tanja

» MC Deva
ma 12 maa - 21:54 van Masquechuchos

» AU Luna
ma 12 maa - 16:03 van Jennie

» AU - Snoopy
ma 12 maa - 16:02 van Jennie

» AU - Palmy
ma 12 maa - 16:01 van Jennie


Zooplus
Plaats je wel eens een bestelling bij Zooplus? Dan kun je ons gratis steunen. Van elke bestelling die via deze link wordt gedaan, krijgen we 3 - 5% provisie en zo kun je ons, de dieren helpen -
Wie is er online?
Er zijn in totaal 8 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 8 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 64. Dit aantal is bereikt op vr 4 mei - 19:37.

Kat van El Campo del Sur ( RIP)

Go down

Kat van El Campo del Sur ( RIP)

Bericht  Harriet op za 3 maa - 10:43

UPDATE 4 maart - Helaas bereikt ons net het nieuws dat ze het niet mocht redden. Haar nieren werkten niet meer, ze was te ziek.
Ze viel in slaap en werd niet meer wakker. Hoe erg het ook is en dat is het... zijn we toch blij dat ze veilig bij de dierenarts is gestorven en niet alleen op de koude rotsen van el campo del sur.
Rust zacht kleintje.TOEN EN NU


en zo ziet de arme stumper er nu uit.


De storm bij el campo delsur vernietigt alles.... Alle schuilplekken en de dekens die erin liggen zijn door en door nat. Gisteren hebben vrijwilligers de schuilplekken gecontroleerd of er nergens een kat gevangen zat, maar ook zijn alle  alle hoeken en gaten tussen de rotsblokken gecheckt. Als gevolg van de hoge golven zijn nagenoeg alle schuilplekken kapot en als ze nog heel zijn dan zijn ze vol water gelopen. De katten hebben geen enkele veilige en /of droge plek meer om te schuilen.
 
Op een gegeven moment kwam er een kat in hele slechte conditie en door en door nat naar ze toe gewankeld alsof hij om hun hulp vroeg. Hij liet het toe dat hij aangeraakt en vervolgens gevangen werd. Hij is direct naar de dierenarts gebracht waar al snel duidelijk werd dat hij met 35 graden lichaamstemperatuur onderkoeld was en daarnaast uitgedroogd. Hij heeft ook bloedarmoede en is heel mager. Dit laatste komt hoogstwaarschijnlijk doordat zijn gebit in een zeer slechte staat is. Deze kat is een aantal jaar geleden als kitten tijdens een van de castratieprojecten gecastreerd. Dit is te zien aan de knip uit zijn oor. 

De dierenarts heeft de kat ondergebracht in het  icu gedeelte met extra warmte en een infuus in afwachting van de uitslagen van alle onderzoeken. Het is wel al bekend dat er een infectie op de achtergrond speelt doordat er veel te veel witte bloedlichamen geteld zijn (20.000). 

De dierenarts gelooft dat de kat al ziek en verzwakt was voordat de storm toesloeg, maar dat de regen de toestand verergerd heeft en dat daardoor de onderkoeling ontstaan is waardoor hij nu op het randje van de dood balanceert.  

Na bijna 24 uur met extra warmte en het infuus verbetert de toestand niet. Zijn lichaamstemperatuur blijft veel te laag en hij wilt niet eten of drinken. Hopelijk arriveren de uitslagen van de onderzoeken heel snel en dat het duidelijk wordt waar de kat tegen aan het vechten is en waar de dierenarts bij helpen kan. Op dit moment is het allerbelangrijkste dat de lichaamstemperatuur omhoog gaat.  Helaas is het nu ook bekend dat de kat positief getest is op FIV. 

In de middag is Olga terug gegaan naar El Campo del Sur , maar deze keer met droge dekens om de kletsnatte dekens te vervangen. Dat is maar voor een paar uur en dan zijn die ook weer nat maar de katten kunnen kunnen in ieder geval een paar uren genieten van warme droge dekens.  De storm, regen en golven zullen het hele weekend nog aanhouden. Zondag gaat Olga ook weer heen om de natte dekens te vervangen voor droge. 

Laatst aangepast door Harriet op zo 4 maa - 16:49; in totaal 2 keer bewerkt
avatar
Harriet
Admin

Aantal berichten : 8998
Join date : 16-04-09
Leeftijd : 50
Woonplaats : Vledder

Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum