Laatste onderwerpen
» Opbouwen nieuw verblijf honden Palili
Vandaag om 13:52 van Harriet

» 10 kunststof bakken zijn besteld en bezorgd bij MC
Vandaag om 13:42 van Harriet

» 9 feb - Twee houten hondenhokken
Vandaag om 13:41 van Harriet

» 14 feb- Rozenburg komt lossen
Vandaag om 13:34 van Harriet

» 18 feb - opbouwen pallets
Vandaag om 13:31 van Harriet

» de groep geiten
za 17 feb - 12:46 van Tanja

» Fleming
do 15 feb - 19:14 van Harriet

» Verloting - Trekking 10 feb - Senseo Switch
za 10 feb - 22:08 van Harriet

» foto's
vr 9 feb - 18:35 van Tanja

» De groep
vr 9 feb - 18:30 van Tanja

» 9 feb - 3 pallets voor Palili
vr 9 feb - 17:57 van Harriet

» 9 Feb - 2 pallets aangekomen bij Canis y Felis
vr 9 feb - 17:47 van Harriet

» 6 okt - 2 pallets voor Huellas con Esperanza
vr 9 feb - 15:36 van Harriet

» Het asiel van Huellas con Esperanza
vr 9 feb - 15:36 van Harriet

» De honden van Palili
vr 9 feb - 15:33 van Harriet

»  De Kalkoenen
do 8 feb - 13:37 van Tanja

» Pepito
do 8 feb - 13:25 van Tanja

» MC Lusy
do 8 feb - 13:15 van Tanja

» MC Cash
di 6 feb - 14:16 van Masquechuchos

» MC- Asia
di 6 feb - 14:15 van Masquechuchos

» MC Bobby - heeft nog € 10. - per maand nodig
di 6 feb - 14:12 van Masquechuchos

» MC - Dadá
di 6 feb - 14:11 van Masquechuchos

» MC Sugus
di 6 feb - 14:10 van Masquechuchos

» MC - Tobby
di 6 feb - 14:09 van Masquechuchos

» MC - Vulcano
di 6 feb - 14:07 van Masquechuchos


Zooplus
Plaats je wel eens een bestelling bij Zooplus? Dan kun je ons gratis steunen. Van elke bestelling die via deze link wordt gedaan, krijgen we 3 - 5% provisie en zo kun je ons, de dieren helpen -
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 64. Dit aantal is bereikt op vr 4 mei - 19:37.

25 jan - Stand van zaken bij Masquechuchos

Go down

25 jan - Stand van zaken bij Masquechuchos

Bericht  Harriet op za 30 jan - 15:38Zoals jullie weten kregen de medewerkers van Masquechuchos in 2013 te horen dat ze de deuren van het asiel moesten sluiten. De kennels werden afgekeurd, het waterafvoer systeem.. in principe werd alles afgekeurd. Sluiten was absoluut geen optie want het asiel zorgt voor 230 honden.

Zij zijn een crowdfunding campagne gestart en bij chance org werd een petitie aangemaakt om te voorkomen dat het asiel gesloten zou worden. Maar liefst 20.000 handtekeningen werden ingezameld en overhandigd aan de gemeente van Oviedo. Er werden verschillende gesprekken met de gemeente gevoerd en het asiel hoefde niet meer te sluiten. Wel moest alles vernieuwd worden. Dit betekende dat er een compleet nieuw asiel gebouwd moest worden. De gemeente gaf aan Masquechuchos hierbij te willen helpen.

Met het geld van de crowdfunding, inclusief de donaties van onze stichting werden de benodigde vergunningen aangevraagd. Er werd een architect in de arm genomen om een bouwplan op te stellen en er werd een compleet draaiboek van het hele project gemaakt en alles werd aan de gemeente overhandigd. Fase 1 was hiermee afgesloten: het aanvragen van de vergunningen die nodig zijn om een nieuw asiel te mogen bouwen op de huidige locatie.
En toen…toen kwam er een nieuw gemeentebestuur dat aangaf niets te maken te hebben met de besluiten van het vorige bestuur en het hele proces kon opnieuw beginnen. Wachten.. wachten.. en er kwam maar geen reactie van de gemeente.

Uiteindelijk gaf de gemeente aan dat ze moeten verbouwen want anders moet het asiel sluiten. Maar de gemeente geeft geen vergunningen af om te bouwen dus Masquechuchos zit klem en kan geen kant op. Vele gesprekken met de gemeente werden gevoerd maar die heeft de boel op slot gezet, geeft geen antwoorden en komt ook niet met andere mogelijkheden.

Masquechuchos heeft twee voorstellen ingeleverd bij de gemeente. Bij genoeg stemmen worden deze voorstellen besproken in de gemeenteraad. Ondanks dat er genoeg stemmen waren, bleef het stil aan de kant van de gemeente.

De voorstellen
http://www.consultaoviedo.es/proposals/160
http://www.consultaoviedo.es/proposals/159

In een van deze voorstellen vraagt Masquechuchos om de vergunningen zodat er gestart kan worden met de bouw. Wanneer ze niet mogen bouwen op de huidige locatie, kan de gemeente misschien een lap grond geven waarop wel gebouwd mag worden. De grond waar Masquechucos om vroeg is eigendom van de gemeente. Dit terrein bevindt zich niet in de buurt van mensen/gebouwen zodat er geen hinder is voor de omgeving.
In het tweede voorstel wordt de gemeente om subsidie gevraagd om het asiel te bouwen. Op beide voorstellen werd negatief gereageerd.

Waar staan wij nu? Alles wat te maken heeft met het bouwen van een nieuw asiel wordt tegen gehouden door de bureaucratie. Zij kunnen niet bouwen omdat ze geen vergunningen hebben en doen zij dat wel dan is het risico erg groot dat ze heel veel geld gaan verliezen. Het opgebouwde zou dan namelijk weer afgebroken moeten worden. Daarbij komt ook nog een fikse boete die ze zouden moeten betalen. Er is ook geen ander terrein beschikbaar waar wel gebouwd mag worden.

Het is een vreselijke en frustrerende situatie waarin de medewerkers van Masquechuchos zich bevinden. Zij hebben echt alles uit de kast gehaald om de gemeente tot actie over te laten gaan, maar helaas.......geen resultaat. Zij wachten af en in de tussentijd blijven ze honden redden, eten geven en proberen een nieuwe baas voor ze te vinden.

Het is triest heel triest dat het zo moet gaan en de gemeente niet haar verantwoordelijkheid neemt om dit asiel te helpen. Masquechuchos haalt de honden van straat, verzorgt de honden, draagt de kosten, zorgt voor een goed thuis voor de dieren.. maar de gemeente….zwijgt.

Om deze reden hebben wij dus ook nauwelijks updates kunnen geven over de renovatie/bouw van het asiel van Masquechuchos want er is helaas niets nieuws te vertellen.
Zodra er nieuws is, zullen wij jullie meteen op de hoogte stellen.


avatar
Harriet
Admin

Aantal berichten : 8957
Join date : 16-04-09
Leeftijd : 50
Woonplaats : Vledder

Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum