Laatste onderwerpen
» CA Romulo
di 20 maa - 18:19 van Harriet

» VF - Kattenkolonie
di 20 maa - 16:56 van Isabel

» VF - Trapi
di 20 maa - 16:44 van Isabel

» VF - Mia
di 20 maa - 16:24 van Isabel

» VF- Mami
di 20 maa - 15:57 van Isabel

» VF - Luna
di 20 maa - 15:55 van Isabel

» VF - Mambru
di 20 maa - 15:53 van Isabel

» VF - Eva
di 20 maa - 14:14 van Isabel

» CA Peggy
di 20 maa - 12:41 van Tanja

» vaccinaties ziekte van weil voor MC
di 20 maa - 12:01 van Harriet

» wat is het beschermingsproject.
di 20 maa - 11:51 van Harriet

» KH Salome
di 20 maa - 11:07 van Harriet

» Canis y Felis - Pup Boyle en Marionette
di 20 maa - 10:13 van Harriet

» 18 maart - Opbouwen pallets
di 20 maa - 10:11 van Harriet

» El Campo
di 20 maa - 10:06 van Harriet

» VF Sultan
di 20 maa - 9:18 van Harriet

» VF - Camper
di 20 maa - 9:04 van Harriet

» Canis y Felis - Speeltijd
za 17 maa - 9:55 van Harriet

» 9 Feb - 2 pallets aangekomen bij Canis y Felis
za 17 maa - 9:48 van Harriet

» Templex dozen voor Canis y Felis
za 17 maa - 9:47 van Harriet

» Canis - Golfo
di 13 maa - 13:21 van Tanja

» MC Deva
ma 12 maa - 21:54 van Masquechuchos

» AU Luna
ma 12 maa - 16:03 van Jennie

» AU - Snoopy
ma 12 maa - 16:02 van Jennie

» AU - Palmy
ma 12 maa - 16:01 van Jennie


Zooplus
Plaats je wel eens een bestelling bij Zooplus? Dan kun je ons gratis steunen. Van elke bestelling die via deze link wordt gedaan, krijgen we 3 - 5% provisie en zo kun je ons, de dieren helpen -
Wie is er online?
Er zijn in totaal 7 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 7 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 64. Dit aantal is bereikt op vr 4 mei - 19:37.

VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Go down

VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op vr 21 feb - 11:08

Rayo wordt op afstand geadopteerd door: Mara Gradara

Eindelijk, na 2 jaar, is Rayo eindelijk gevangen en overgebracht naar de opvang.Ruim 2 jaar geleden zag Victoria Rayo en Dylan voor het eerst toen ze op weg was naar haar werk. Ze waren allebei wild, altijd samen en Rayo was zwanger.  Om die reden wilde Victoria ze zo snel mogelijk vangen. Ze heeft een vangkooi neergezet en Dylan en Rayo hadden zoveel honger dat ze tegelijk de kooi in liepen. De kooi ging dicht en ze waren vreselijk bang en in paniek. Door de grote kracht die Dylan uitoefende op de kooi heeft hij het voor elkaar gekregen om de kooi weer open te krijgen en ze zijn er samen vandoor gegaan. Door deze gebeurtenis is Rayo enorm bang voor kooien en transportbakken.

Victoria is 2 jaar lang terug gegaan naar Rayo en Dylan om ze eten te geven. Dylan bleef dan ver uit de buurt en keek alleen toe. Afgelopen jaar kreeg Rayo een flinke ooginfectie en Victoria heeft antibiotica door het voer gedaan (op advies van de dierenarts), maar ondanks dat is Rayo haar oog veloren.  Victoria heeft meerdere keren geprobeerd om Rayo te vangen met een vangkooi maar Rayo was altijd sneller dan de klep dicht ging. Ze  was in slechte conditie en wederom zwanger. Victoria zag dat Rayo bevallen was, maar ze zag of hoorde de kittens niet en dacht dat ze dood waren.  Aangezien ze Rayo weer kon aaien, wilde ze Rayo vangen, maar  toen verscheen Rayo met een kitten.  Victoria wilde ze samen vangen maar Rayo verscheen met 5 kittens van ongeveer 2 maanden oud.  De kittens luisterden perfect naar hun moeder en in eerste instantie kon Victoria er geen vangen.
De kittens zijn geboren in het maisveld tegenover het grasveld waar Victoria Rayo voert. Elke keer stak Rayo de drukke weg over om eten te halen en daarna nam ze de kittens mee de drukke weg over.  Het was levensgevaarlijk.


Het eerste kitten dat kwam kijken voor eten was Lince en Victoria heeft hem meteen gevangen en meegenomen.  Rayo was er niet blij mee en heeft de kittens weer een tijdje verstopt. Daarna nam ze ze weer mee en 1 voor 1 heeft victoria ze kunnen vangen. 1 Kitten is waarschijnlijk overleden voordat Victoria hem kon vangen.

Nu moest Rayo nog worden gevangen en omdat ze het aaien weer toeliet heeft Victoria haar gepakt en in een transportbak proberen te stoppen maar dat leverde haar een harde beet van Rayo op en ze heeft haar moeten laten gaan.
Afgelopen week kwam geheel onverwacht Dylan naar Victoria toe en hij liet zich aaien. Victoria heeft hem in een transportbak gestopt en meegenomen. 2 Dagen geleden liep Rayo onverwacht een transportbak in en ook zij is nu veilig. Dit gebeurde voordat Victoria ging werken. Omdat Rayo nog een tijdje in de bak moest zitten, wilde Victoria in de auto een deken in de bak doen. Rayo ontsnapte, maar de auto deuren waren dicht. Victoria heeft met moeite Rayo terug in de transportbak gekregen.

Het vermoeden is dat Rayo net als Dylan FIV heeft en daarom zijn ze allebei bij Ruso geplaatst. Als  Rayo een beetje gewend is en goed gaat eten, neemt Victoria Rayo mee naar de dierenarts. Als blijkt dat ze weer zwanger is, wordt ze meteen gecastreerd.

Rayo heeft meteen het hele verblijf verkend om te kijken of er een manier is om te ontsnappen. Ze is nu een stuk rustiger, dan in de transportbak en in de auto:
Ruso vindt het maar wat interessant dat hij zomaar vriendjes heeft gekregen. Hij wilde niet van zijde van Rayo wijken. Dylan heeft nu concurrentie:Meer foto's en filmpjes van Rayo en haar kittens vindt u hier: http://friends-of-animals.sosforum.net/t3529-prado-rayo#29162


Laatst aangepast door Isabel op za 18 jul - 17:21; in totaal 4 keer bewerkt
avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  cornelie op vr 28 maa - 9:56

Ach .wat een schatje

cornelie

Aantal berichten : 236
Join date : 08-07-13

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op di 15 apr - 10:34

Soms lopen dingen heel anders dan de planning is. Nadat Rayo van de straat gehaald is, was er het vermoeden dat ze zwanger was. Na een paar dagen wilde Victoria met Rayo naar de dierenarts om haar te laten sterilliseren, maar Rayo dacht daar anders over. Rayo heeft zich verstopt en bleef verstopt en was onmogelijk om haar te benaderen laat staan vangen. Aangezien Rayo doodsbang is voor een transportbak en vangkooi werd het niet makkelijker. Een paar dagen geleden was ze onvindbaar en toen gevonden was, was ze bevallen van 4 kleintjes (3 grijs getijgerde en een witte). Dit was een verdrietige ontdekking voor Victoria. Rayo blijft niet benaderbaar en alles dat Victoria aan vertrouwen had gewonnen op straat is verdwenen. In Montijo waar Rayo vandaan komt, kon Victoria Rayo aanraken. Hopelijk wordt Rayo weer benaderbaar door haar kittens, maar dat is afwachten. De kittens zijn gelukkig in de veiligheid van de opvang en het grote houten paleis geboren en niet ergens op straat.
Hoe verdrietig het ook is dat Rayo weer kittens heeft, zoveel plezier geeft het ook om naar de kleintjes te kijken, maar het zijn wel weer 4 nieuwe katten erbij waar Villa Felis verantwoordelijk voor is.
Op dit filmpje zijn de kittens 5 tot 6 dagen oud:

avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op do 24 apr - 12:20

De schatjes zijn inmiddels een week oude en hebben de oogjes open:avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op vr 25 apr - 11:11

Rayo wordt een beetje beter benaderbaar. Als Rayo bij haar kleintjes is, gaat Victoria verzichtig naar ze toe. Rayo wordt daar een beetje zenuwachtig van, maar ze blijft wel bij haar kleintjes en Victoria mag steeds dichterbij komen. Ondanks alles dat er gebeurd is, vertrouwt Rayo Victoria toch wel. Ze heeft de kleintjes niet verplaatst terwijl Victoria wel bij ze komt en ze in de gaten houdt. Het is een dag erg warm geweest en toen heeft Rayo de kleintjes wel verplaatst en ze in de schaduw gelegd bij 1 van de bomen zodat de kleintjes het niet te warm kregen. 's Avonds heeft Rayo de kleintjes weer teruggebracht in het huisje. Ze is een erg goede en zorgzame moeder. Dat is ze bij elk nestje geweest, maar er is nu een groot verschil: Rayo hoeft niet te zoeken naar eten en water en ze hoeft zich geen zorgen te maken om regen en kou. Rayo mag nu zorgeloos genieten van haar laatste nestje met kittens.

avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op do 24 jul - 9:42

Rayo krijgt weer meer vertrouwen in Victoria en komt zelfs naar haar toe om te kijken of ze iets te eten bij zich heeft. Rayo laat zich inmiddels ook kort aaien, maar schrikt dan wel nog snel. Zodra er vreemden in de opvang komen, verstopt ze zich meteen, maar als ze weg zijn, komt ze ook gelijk weer te voorschijn. In september heeft Victoria vakantie en dan wordt Rayo gesteriliseerd. Rayo gaat dan een aantal dagen mee naar huis met Victoria om te herstellen. Omdat Victoria dan vakantie heeft kan ze meer tijd met Rayo doorbrengen om meer vertrouwen proberen te winnen.
Deze week heeft Victoria Rayo's kittens mee naar huis genomen om ze verder te socialiseren en om vetrouwen te krijgen in Victoria. Rayo wilt de kleintjes niet meer laten drinken en wijst ze af als ze toch proberen.

Er waren vreemde mensen in de opvang:
Het verschil is groot tussen hoe Rayo was toen ze in de opvang kwam en hoe ze nu is:


In het filmpje zie je Rayo en Victoria samen en dat Rayo kort geaaid kan worden:

avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op zo 31 aug - 11:05
avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op za 1 nov - 10:36


avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op ma 12 jan - 11:38

avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op di 7 apr - 9:43
avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op ma 21 dec - 12:12


avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op vr 11 maa - 14:53
avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op zo 8 mei - 13:26


avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op vr 9 sep - 10:48

Rayo laat zich af en toe weer aanraken / aaien. Het ligt aan de dag of ze het wel of niet toelaat. 

avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Harriet op ma 5 dec - 22:50

avatar
Harriet
Admin

Aantal berichten : 8998
Join date : 16-04-09
Leeftijd : 50
Woonplaats : Vledder

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Isabel op ma 26 jun - 16:48avatar
Isabel

Aantal berichten : 2767
Join date : 25-02-11
Leeftijd : 40
Woonplaats : Roermond

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Harriet op vr 27 okt - 21:18

avatar
Harriet
Admin

Aantal berichten : 8998
Join date : 16-04-09
Leeftijd : 50
Woonplaats : Vledder

Terug naar boven Go down

Re: VF - Poes Rayo FIV en 1 oog

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum